Därför är S+MP+C+L en bra lösning

Med tanke på röstresultatet 2018 och nuvarande läge var detta det bästa som kunde hända. Här kommer mina motiveringar till varför jag tycker så:

Populister och galningar utan verklighetsförankring hålls borta från inflytande

Med denna konstellation hålls Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna borta från inflytande. Det är bra för Sverige. Båda dessa partier har både idéer och människosyn som inte passar i ett mordernt samhälle. Några exempel:

  • Vänsterpartiets ekonomiska politik är ett rent skämt och skulle vara rent farligt för det svenska samhället
  • Sverigedemokraternas syn på människor och främmande kulturer är avskyvärt och hör inte hemma det samhället vi idag har
  • Både Sverigedemokraternas och Vänsterpartiets syn på internationellt samarbete fungerar inte idag. Vi lever i en globaliserad värld och vi som ”pytteland i nord” måste samarbeta

Vi får en mycket mer liberal inriktning på politiken

Centerns kravlista tvingar Socialdemokraterna åt höger. Det är bra. Enligt mig är det inget fel på ett fritt samhälle som ändå tar hand om sina medborgare. Det kommer bli kompromisser och några av dom kommer att ha en betydligt rödare ton än vad jag tycker är optimalt. Men det är inte ett optimalt läge. Nu är det läge att hitta en stabil lösning, och gilla läget.

Jag hade gärna sett en alliansregering, men inte till priset av Sverigedemokraternas inflytande.

Kommentera